Blauwe regen

Tot rust komen onder de prachtige bloemtrossen van de blauwe regen. Voor veel mensen is dat de voornaamste reden om de Wisteria in hun tuin te plaatsen, bijvoorbeeld tegen een pergola.
Deze klimmer heeft weinig onderhoud nodig, behalve goede snoeibeurten op de juiste tijd.

In de nazomer, zo rond augustus, zijn de zijtakken van de blauwe regen gigantisch geworden. Dit geldt voor beide soorten blauwe regen: Wisteria Floribunda en Wisteria Sinensis. Het enige verschil tussen beide soorten is de draairichting van de ranken. Waar de ene linksom draait, draait de ander rechtsom.

Beide soorten hebben een enorme groeikracht. Om goed de winter door te komen, adviseren wij u de lange zijtakken tot ongeveer 40-50 centimeter terug te snoeien.

In het vroege voorjaar snoeien wij zijtwijgen nog een stukje terug, want van daaruit zal hij weer gaan bloeien. Let op: snoei altijd bij vorstvrij weer.

Hij houdt van veel zon, deze klimplant. Schaduw kan hij ook waarderen, maar hij geeft de voorkeur aan minstens zes zonuren per dag. De grond mag rijk aan organisch materiaal zijn, maar hoeft niet noodzakelijk bemest te worden. Wel graag vochtig houden.

Voor deze bijzondere klimplant moet u wel wat geduld aan de dag leggen, maar na het eerste jaar wordt u jaarlijks overvloedig beloond met een overweldigende bloemenpracht!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Blauwe regen in uw tuin planten? Tips om deze klimmer goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden