Strakke tuinen

Veel mensen waarderen de rust die de strakke lijnen van de strakke tuin uitstralen. Omdat er in verhouding veel bestrating en weinig beplanting wordt gebruikt, is de strakke tuin meestal onderhoudsvriendelijk. De kunst is om een strakke tuin toch groen te maken, zodat de tuin niet saai wordt.

Als uitgangspunt nemen we vaak een terras van grote tegels. Daaromheen worden hagen, leibomen en dakbomen geplaatst. De afbakening wordt versterkt door verschillende materialen: hout, steen en kiezels. We werken met grote plantenbakken met daarin bamboe of bijvoorbeeld een olijfboom. Ook komen er in een strakke tuin vaak vijver- of waterelementen voor. Soms verhoogd, soms gelijkvloers.

Bij strakke tuinen wordt al snel gedacht aan modern en design. Maar dat hoeft niet, want ook meer landelijke of mediterrane beplanting kan in een strakke vormgeving goed tot z’n recht komen. Voor beplanting kiezen we voor borders die dezelfde planten bevatten. Dit geeft rust in de tuin en zorgt voor die serene uitstraling. Extra aandacht is er voor de zichtlijnen. Die worden in een strak vormgegeven tuin altijd toegepast en zorgen voor de spanning in de tuin.

De strakke tuin is een tuin die zoveel rust uitstraalt, dat het niet moeilijk is om daarin volledig te ontspannen!

Strakke tuinen

Wilt u ook een strakke tuin? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Lokhorst Hoveniers!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden