Stadstuin

Beslotenheid is kenmerkend voor een stadstuin. Vaak wordt zo’n tuin omringd door muren en schuttingen van omliggende woonhuizen. Deze beslotenheid is een fantastische basis om een patio-achtige sfeer te creëren. De warmte zal in de zomer langer tussen de muren blijven hangen en het zal er in de winter minder koud zijn.

Meestal zijn stadstuinen klein van formaat, maar evenals bij andere tuinen, zijn ook hier uitzonderingen. Duidelijke lijnen in de bestrating geven de stadstuin een extra dimensie. Ook is de keuze van beplanting van groot belang. Wij adviseren vaak lang doorbloeiende planten en groenblijvende accenten. Vaak kiezen we ook voor kuipplanten en potten met zomerbloemen.

Mocht er sprake zijn van lelijke muren of schuttingen, dan is het zaak om deze te camoufleren. Bijvoorbeeld door het gebruik van klimop. Deze kan ook goed langs pergola’s omhoog klimmen. Juist dit tuinieren in de hoogte geeft veel extra mogelijkheden en een lommerrijke patio-achtige sfeer.

Een stadstuin maak je helemaal af door water toe te passen. We denken hierbij aan een waterspuwer of borrelsteen. Geklater van water zorgt ervoor dat het stadslawaai overstemd wordt en het heeft een rustgevende en verfrissende werking.

Zo komt u midden in het bruisende stadsleven helemaal tot rust in uw eigen stadstuin!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Lokhorst Hoveniers onderhoudt uw stadstuin met liefde! Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden