Magnolia

De magnolia, ook wel tulpenboom of beverboom genoemd, neemt vanouds een belangrijke plaats in in Hollandse tuinen. De bekendste is de Magnolia Soulangeana, die wel vier tot zes meter hoog kan worden, terwijl andere soorten magnolia wel twintig meter hoog kunnen worden.

Deze boom met grote witroze tulpvormige bloemen, bloeit in april en mei. En wat ruikt hij lekker! Jammer dat de magnolia maar zo kort bloeit. Het meest bijzondere aan deze boom is dat de bloemen verschijnen, voordat er blad aan de boom zit. Dit wordt ook wel naaktbloeier genoemd.

De magnolia heeft zeer gevoelige wortels. Wij adviseren om deze boom uiterst zorgvuldig te verplanten, mocht u dit echt graag willen. Graag helpen wij u met ons deskundige advies bij deze klus.

Wat onderhoud betreft heeft de magnolia niet heel veel nodig. Wel vraag hij een ruime, beschutte standplaats en niet te vergeten humusrijke grond.

Een mooie bijkomstigheid van de magnoliaboom is dat hij niet gesnoeid hoeft te worden. Het hout is zo zacht, dat de kans groot is dat het gaat rotten. Wilt u de boom toch in vorm houden, dan is de winter de beste tijd om te snoeien, omdat de sapstroom dan vrijwel stilstaat.

De magnolia heeft snel last van nachtvorst. Wij adviseren u de boom tegen vorst te beschermen door bijvoorbeeld een stuk vitrage over de takken met knoppen te bevestigen.

Wilt u straks ook genieten van de heerlijke geur die de magnoliaboom verspreidt? Twijfel dan niet langer, wij komen de magnolia graag voor u planten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Magnolia in uw tuin planten? Tips om deze boom met witroze tulpvormige bloemen goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden