Mediterrane tuin

Mediterrane tuin

We gaan maar wat graag op vakantie naar de zon, witte stranden, blauwe zee en prachtige patio’s. Thuis kunt u zomaar heimwee krijgen: diezelfde sfeer wil ik in mijn tuin ook! Geen enkel probleem, wij maken een mediterrane sfeer in uw tuin waar geen Griekenland of Italië tegenop kan!

Wat denkt u van een mediterrane patio? We kunnen kiezen voor grote zachte zandtegels of zand en grind. Een patio is meestal afgedekt met een rieten afdak, maar ook bamboe is een populair materiaal. Uiteraard worden muren afgewerkt met wit stucwerk.

De planten in een mediterrane tuin hebben vaak een typisch mediterrane uitstraling. De meeste van deze planten zijn goed bestand tegen droogte. Laagblijvende, stugge tuinplanten in vrij lichte groen- en grijstinten zijn karakteristiek voor deze tuinen. Maar ook vrolijkheid en kleur past goed in deze sfeer. Denk aan lavendel en diverse kruidensoorten.

Mediterrane tuinideeën zijn meestal niet erg modern, maar strakke zichtlijnen en de juiste plantenkeus, maken ook de mediterrane tuin tot een hedendaags plaatje.

En zo u wilt plaatsen wij druivenranken, met een knipoog naar de Provence. Overdag waan je je op vakantie als de druivenbladeren het zonlicht filteren. En als u er tot laat in de avond van de sfeer wilt genieten, maakt verlichting de mediterrane sfeer compleet. Proost!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw mediterrane tuin kan wel een opknapbeurt gebruiken of u wilt een nieuw ontwerp laten maken? Geef uw wensen door en vraag vrijblijvend een offerte aan.


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden