Taxushaag

De taxus behoort tot de familie van de coniferen en wordt veel in haagvorm gebruikt. Deze langzaam groeiende conifeer, ook wel ‘venijnboom’ genoemd, is wintergroen.

De taxus baccata vraagt niet veel onderhoud. Wel adviseren wij om hem te snoeien voor een betere groei. Bij voorkeur in een lichte puntvorm, breed van onderen en smal van boven. Zo valt er overal voldoende zonlicht en groeit hij gelijkmatig.

Van een pas geplante haag knipt u alleen de zijkanten. De top mag doorgroeien tot de gewenste hoogte. De beste snoeitijd is juni en een paar maanden later nog een keer.

Goed om te weten is, dat de taxus als één van de weinige wintergroene coniferen, wel tot op het kale hout terug geknipt mag worden. Dit kunt u zien als een verjongingssnoei, waarna hij weer volledig uitloopt en na zo’n drie jaar weer helemaal dichtgegroeid is. Deze rigoureuze snoei past u alleen toe bij een volwassen plant.

Na de snoei is ook de beste tijd voor wat extra voeding. Wij adviseren bijpassende (hagen)meststof.

Zoekt u een makkelijk te onderhouden en wintergroene haag tussen uw tuin en die van uw buren? Dan is een taxushaag een uitstekende mogelijkheid!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Taxushaag in uw tuin planten? Tips om deze haag goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden