Landelijke tuin

Landelijke tuin

Een landelijke tuin past uitstekend in een landelijke omgeving. De tuin geeft geborgenheid aan mensen en dieren. Er zijn een aantal elementen nodig om de karakteristieke landelijke sfeer te creëren, zoals fruitbomen of knotwilgen. Maar ook schuttingen met een landelijke uitstraling, bijvoorbeeld van wilgentenen of kastanjepalen, met zoveel mogelijk doorkijkjes naar de omgeving.

Beplanting in een landelijke tuin kenmerkt zich doordat deze beschutting biedt. Denk aan hoge siergrassen, rododendrons en hortensia’s. In dit type tuin passen we altijd planten toe die in de streek voorkomen.

Een wens van veel mensen is een eigen kruiden- of moestuin of zelfs een boomgaard. Ook is water in de landelijke tuin bijna niet weg te denken. Water voegt een extra dimensie toe, brengt leven, beweging en genieten. Denk hierbij aan een vijver of een beekje. Voor verharding werken we veel met oude klinkers of juist rustieke grotere tegels. Ook zorgt gebruik van grind al snel voor een landelijke uitstraling.

Een landelijke tuin is een tuin die vaak echt gebruikt wordt. Door kinderen, huisdieren of uzelf. Hij moet tegen een stootje kunnen en de vormen zijn robuust. Neemt u plaats op uw rustieke tuinmeubelen van riet of vergrijsd hout, en het grote genieten kan beginnen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw landelijke tuin kan wel een opknapbeurt gebruiken of u wilt een nieuw ontwerp laten maken? Geef uw wensen door en vraag vrijblijvend een offerte aan.


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden