Rozen

Rozen zijn een echte aanwinst in uw tuin. Met hun prachtige bloemen en heerlijke geuren tovert u uw tuin om tot een lusthof.

Maar als u jaar op jaar wilt genieten van een uitbundige bloei, is het belangrijk om rozen goed te onderhouden. Wat inhoudt: snoeien, bemesten en voorkomen en bestrijden van ziekten.

Rozen zijn er in vele soorten, dus qua onderhoud kunt u hen niet allen over dezelfde kam scheren. Zo kunnen oude rozen en klimrozen, die eenmaal bloeien in juni-juli, het beste direct na de bloei worden gesnoeid. Dit werkt als verjongingskuur.

Daarentegen worden doorbloeiende rozen in maart gesnoeid. Trosrozen en perkrozen moeten tot op 3 tot 4 ogen worden teruggesnoeid en heesterrozen en struikrozen worden alleen bijgeknipt om de struik een mooie vorm te geven.

Een roos houdt van een luchtige bodem met veel organische stof. Rozen hebben minimaal vier uur zon per dag nodig. Ook hebben rozen regelmatig mest nodig, zowel in het voorjaar, in de bloeiperiode, alsook weer in het najaar. Zo kunnen rozenstruiken maandenlang doorbloeien.

In iedere tuin, van modern tot klassiek, is wel een plekje te vinden voor de koningin onder de bloemen: de roos!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Rozen aan uw tuin toevoegen? Tips om deze populaire bloemen goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden