Clematis

Clematis

De clematis, ook wel bosrank of bosdruif genoemd, is een kleurrijke klimplant. Grootbloemig of kleinbloemig, bladverliezend of wintergroen, er zijn zoveel soorten schitterende clematissen, dat de keuze lastig te noemen is.

Het onderhouden van een clematis vraagt wat aandacht. Alle clematissen groeien graag in volle zon tot wisselende schaduw. Als hun wortels maar niet met het directe zonlicht in aanraking komen.

Daarom adviseren wij lage beplanting rond de voet en ook humusrijke, goed doorlatende grond. Ook heeft de clematis een klimsteun nodig, waaraan zij zich met hun tentakels kunnen vasthouden.

Het snoeien van de clematis is afhankelijk van de bloeitijd. Vroege bloeiers mogen al na de bloei teruggesnoeid worden, terwijl de zomer- en laatbloeiers pas in het vroege voorjaar teruggesnoeid mogen worden.

Gelukkig zijn de meeste clematissen die in Nederland verkocht worden redelijk winterhard. Let er wel op dat de grond niet uitdroogt. Wij adviseren ook altijd bij het inplanten een kwalitatief goede en organische bemesting, wat in het voorjaar herhaald dient te worden.

Met bovenstaande tips voor het onderhoud, geniet u het langst van uw clematis. Een klimstruik waarmee u mediterrane invloeden uw tuin binnenhaalt!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Clematis in uw tuin? Tips om deze klimplant goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden