Olijfboom

Olijfbomen worden ook wel ‘de knotwilg van het zuiden’ genoemd. En terecht, ze kunnen heel oud worden, mits goed onderhouden.

Het onderhoud van een olijfboom vergt wel wat vakkennis, maar dan heeft u ook wat. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn olijfbomen taaie bomen en overlevers.

Als een olijfboom goed gesnoeid is, heeft hij horizontale takken, waarop geen zijtakken groeien. Dit is de oorspronkelijke vorm, de vorm van een productieboom. Olijfbomen reageren goed op een rigoureuze snoeibeurt.

Die taaiheid geldt wat minder als het gaat om onze vochtige winters. Olijfbomen hebben onder andere warmte en licht nodig om vrucht te gaan dragen. Dit moet u dan ook in Nederland niet van een olijfboom verwachten.

Wel kunnen ze in bloei komen met kleine sierlijke ronde pluimen. Het beste is om de olijfboom in een warme kas te laten overwinteren. Zo hoeft u hem buiten niet tegen vrieskou af te dekken. Want van vorst is deze boom niet gediend.

Uw olijfboom dient u te bemesten met een speciale mest, waarin wij u graag van advies voorzien. Met de juiste grond- en voedingsstoffen, de juiste snoeiwijze en een goede overwintering, kunt u jarenlang plezier hebben van uw mediterrane olijfboom.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Olijfboom in uw tuin planten? Tips om deze goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden