Vlinderstruik

Wilt u vlinders in uw tuin? Zet er dan een vlinderstruik in die met het juiste onderhoud overvloedig en langdurig zal bloeien!

Een Buddleja verjongt door hem regelmatig te snoeien. En tevens blijft hij fris bloeien. Hoe meer jonge scheuten, hoe meer bloemen hij zal maken. Als u uw vlinderstruik niet snoeit, veroudert hij snel, de bloei wordt minder en ook wordt hij van binnenuit kaal.

De beste snoeiperiode van de vlinderstruik is aan het einde van de winter, als de kans op vorst voorbij is. Maar ook tijdens de bloei kunt u de toppen uit de jonge scheuten halen. De plant zal minder gaan vertakken en ook wordt hij steviger.

Een vlinderstruik vindt het ook heel prettig als u dagelijks uitgebloeide bloemen eruit knipt. Zo stimuleert u dat de plant steeds nieuwe bloemknoppen blijft aanmaken. Grote kans dat uw vlinderstruik doorbloeit tot in oktober!

Uw heester zal u dankbaar zijn voor een warme standplaats in de volle zon. Dit zal de bloei van de aren en pluimen zeker ten goede komen. De vlinderstruik houdt niet van natte voeten, let daarop bij het uitzoeken van een plek.

En wist u dat u uw vlinderstruik zelf kunt vermeerderen door de toppen van afgeknipte takken in vochtige aarde te steken? Nog hetzelfde jaar zullen zich wortels ontwikkelen en heeft u het begin van een nieuwe vlinderstruik!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vlinderstruik in uw tuin planten? Tips om deze vlinderstruik goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden