Steeneik

Alle leibomen hebben onderhoud nodig, met name snoeibeurten. Wanneer dat niet gebeurt, zal de boom uiteindelijke haar oorspronkelijke vorm aannemen. Omdat wij veel werken met de leiboom steeneik, adviseren wij de onderstaande snoeiwijze aan te houden.

Bij de steeneik worden de takken van de boom in een houding gedwongen. Totdat de aangebonden twijgen dik genoeg zijn, blijft het frame in de boom zitten.

Zo ontstaat een groen scherm wat privacy en beschutting biedt, tevens de belangrijkste reden waarvoor mensen kiezen voor een steeneik in de vorm van een leiboom.

De lei-steeneik kan eenmaal per jaar gesnoeid worden. Alle takken worden beschouwd als hoofdtakken, dus allen hebben een snoeibeurt nodig.

In de maanden juni en juli adviseren wij om uw steeneik te scheren, bij voorkeur op een bewolkte dag.

Door delen van zijscheuten af te knippen, brengt u de boom weer terug in model. Het resultaat is een scherm met een steeds fijnere vertakking, dus met meer blad.

Uw steeneik houdt van organische meststof, die het beste in het voorjaar gegeven kan worden. Wij adviseren u dit in de zomer te herhalen, maar dan in een kleinere hoeveelheid.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Steeneik in uw tuin planten? Tips om deze leiboom goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden