Hortensia

Wij vinden het heel begrijpelijk dat veel mensen kiezen voor de hortensia in hun tuin. De hortensia is een prachtige bloeier, die perfect is in een haag, aan een oever of in de border. En dat de plant ook nog eens makkelijk is in onderhoud, is helemaal mooi meegenomen! Wel moet de hortensia gesnoeid worden. Dat komen wij graag voor u doen of wij geven u daarin deskundig advies.

Omdat de hortensia een erg sterke struik is, bloeit hij maar liefst een half jaar aan één stuk door. Daarbij vraagt hij regelmatig om water. Voor eventuele voeding kunt u bij ons terecht.

Snoeien is wel een klus die wat aandacht vraagt. Het is namelijk belangrijk over welke soort hortensia we het hebben. Hortensia’s zijn grofweg in twee groepen te verdelen: bloeiers op nieuwe knoppen en bloeiers op oude knoppen.

Onder de eerste groep vallen de Hydrangea Arborenscens en de Hydrangea Paniculata (pluimhortensia). Deze soort moet in het vroege voorjaar gesnoeid worden, liefst vijftien centimeter boven de grond. Het snoeien van de hortensia Annabelle kan wel wat rigoureuzer, dat geeft namelijk grote mooie bloemen.

De bloeiers op oude knoppen (Hydrangea Macrophylla, Quercifolia, Aspera en Involucrata) hoeven eigenlijk helemaal niet gesnoeid te worden, behalve als u vindt dat hij te groot wordt. U moet dan wel voor lief nemen dat hij gedurende datzelfde jaar vrijwel niet zal bloemen.

Wel kunt u de uitgebloeide bloemen afknippen, hoewel een sneeuwlaagje op een hortensiabloem uw tuin ook siert!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Hortensia in uw tuin planten? Tips om deze paarse bloemen goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden