Grasveld

Een goed onderhoud grasveld is een lust voor het oog. Daarentegen is een slecht onderhouden grasveld een ergernis. Voordat u aan een gazon begint, adviseren wij u goed te overwegen of u een goed onderhouden grasveld mooi vindt en of u het hele jaar door aandacht aan uw grasveld kunt besteden. Als uw antwoord ‘ja’ is, dan is het ook echt groen genieten!

Met vorst en sneeuw is het wijs om uw gazon te ontzien. Er treden namelijk snel beschadigingen op. Verder raden wij aan om de wintermaanden regelmatig kalk over uw gazon te strooien, dit om mosvorming tegen te gaan.

Als in het vroege voorjaar uw gras wil gaan groeien, is het goed om het eerst te verticuteren en te bemesten. Dit laatste moet in het voorjaar en in de zomer iedere maand gebeuren. Ook kan er in het voorjaar eventueel wat bijgezaaid worden en ook de graskanten kunnen geknipt worden.

Wilt u een nieuw gazon, dan is eind april de beste zaaitijd. Mocht het te koud blijven, dan adviseren wij u om te wachten tot het eind van de zomer.

Uw gazon stelt het op prijs om wekelijks een maaibeurt te krijgen. Mocht het erg droog weer worden, dan is een sproeibeurt ook belangrijk. Aan het einde van de zomer staat er weer een verticuteerbeurt op de planning, terwijl u het gazon in oktober zijn laatste maaibeurt geeft.

Wij adviseren u, voor de juiste beluchting van uw grasveld, gevallen blad steeds weg te harken.

Met bovenstaande tips bent u verzekerd van een groen grasveld, waar u het hele jaar door van kunt genieten!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een grasveld laten leggen? Tips om het gras goed te verzorgen? Wij helpen u graag!


ik heb interesse
Lokhorst Hoveniers © 2016
|
Alle rechten voorbehouden